aku dalam dilema sekarang ni.

Selasa, 11 Ogos 2009

I dreamed him bout two nights..

Aku solat istikharah mlm syaaban lpz..niatku bukan nak tau wo is the guy that have been matched with me by ALLAH..but I just want to know what the best topics need I read for trial next week..tp waktu sujud tu,aku teringatkan mustaqim..teringat tentang kata-kata Ain lpz die bgtau aku yg buku tu mustaqim bg..aku rase sebak sgt..mmg aku nafi keras2 kata2 ain..huhu..hati aku dah terlalu keras untuk berfkir tentang perasaan lelaki or something related with that..tp aku xmenangis..aku pun xtau berapa lama aku sujud waktu tu..
Mlm tu,aku tidur awal..lpz baca ayat kursi n al mulk,aku terus lena..kuasa Ilahi,aku didatangi mimpi yg bg aku terlalu aneh..seorang lelaki yg tingginya hampir tinggi dgn shazwan datang ke arah aku..wajahnya berseri..putih bersih..hingga aku terleka seketika dgn cahaya yang muncul disebalik kehadirannya..lelaki itu tersenyum manis..terlalu indah senyumannya hingga aku terucap syukur secara tidak sengaja..aku pun tidak pasti untuk ape alhamdulillah itu diucap..aku menguntum senyum..dia kian hampir dengan aku..aku tertanya-tanya siapakah lelaki itu tapi soalan tersebut hanya berlegar dan tidak terkeluar dari lisan..
Aku mendengar azan berkumandang..
Terus aku terjaga..sejuk seluruh tubuh aku..aku masih terbayangkn mimpi tersebut..bagai ada sesuatu yang tersurat di sebaliknya..namun,aku cuma berfikir bahawa itu sekadar mainan tidur..aku kemudiannya pergi bersiap..nanti lewat plak ke sekolah.

Malam sabtu,aku siapkan keje sekolah yg byk sgt..lpz msj kejap dgn ain.tp sbb mengantuk,aku tangguh dulu..haha..perangai suka menangguh keje..kan xelok..tp aku ngantuk sgt..hu..nak tdo..
I dreamed bOut the guy again..but it was diffrent than the other one..............ya Allah..
Mimpi tu same pada mulanya..tp aku bertambah keliru..
Lelaki itu masih tersenyum..tidak sekali pun dia mengubah senyumannya..tetap manis dan penuh kebahagiaan..aku pun begitu,tp aku tidak tahu untuk ape aku tersenyum..mgkin untuk m'blz senyuman lelaki itu..ya..mmg dia memiliki aura dan ketenangan yang mampu aku rasakan..ia seolah-olah meresap masuk ke dlm dagingku,jiwaku dan ke dasar fikiran.Saat itu,aku dapat merasakan bahawa iman dan cintaku pada ALLAH amat tebal.Kemudian,aku mendengar alunan suara yang begitu mempesonakan..ya Rabbi..aku tambah bingung..xdapt aku tuturkan dgn kata-kata bgaimana indahnya mimpi ini..klu boleh..biarlah ia berpanjangan...
Suara itu datangnya dari lisan lelaki tersebut..dia msh tersenyum..tp aku sudah diam..aku mengamati suaranya..rasanya pernah aku dgr..tp di mana yer..?aku lupa..
dia ker..?ah..xmungkin..
semakin aku menafikan..semakin kuat hati aku mengiyakan..nama itu nyaring berlaungan di seluruh ruang..aku menangis..aku pun tidak tau..untuk ape aku menangis..?dia dtg mendekati aku..kian hampir dan menghulurkan sesuatu kpd aku..aku melihat segenap wajah itu..mmg dia..aku terkedu..dia tetap senyum..
aku terjaga!
Aku seperti org hilang nyawa..aku bingung..kemudian bila aku pejam n buka balik mata aku,aku jadi segar dan tenang..seolah-olah kedinginan subuh memeluk tubuhku..aku pelik..knp aku mimpikan dia dlm keadaan sedemikian..?padahal..aku dengan dia xde pape..
Ya allah..Engkau berkatilah kehidupan aku..amin..