aku dalam dilema sekarang ni.

Isnin, 3 Ogos 2009

the Mystery book under my desk..


Hello semua n slm ukhwah fillah aku ucapkan..hari ini merupakan hari kedua aku menyambut hari jadiku..thn nie mmg bez..ramai org ucap n bg hadiah..xkisahlah psl hadiah tu..yg penting wish..wish tu menggambarkan mereka mmg remember my red letter day nie..eh..jgn slh fhm..bukan surat merah yuk..tp maksud red letter tu 'importan' la..penting..iye..pentinglah jgk sbb aku dah meningkat usia..herm2..dah tua rupanya aku nie..
Hari nie sekolah okey aje..cuma aku xsempt menyiapkan kertas geog..huhu..mmg sikapku yg xdisengajakan tu boleh mengubah persepsi cikgu nasila..iyelah..tp ..1st time tu..aku nie mmg excited selalu bab buat homework nie..haha..perasan nye.. X-D
Aku gaduh dgn siti..huhu..sakit ati la..klu aku xtahan mrh..dah lame aku herdik die..tp aku msh b'pegang dgn prinsip aku yg kite xboleh sakit ati atau mgkin xpuas ati dgn kwn kite sbb die adlh kwn yg ALLAH takdirkan utk kite..:) aku perlu sabar..dah perangai siti mcm tu,nak buat mcm mane kn..ragam manusia mmg xsame..
Berckp mengenai buku misteri kat bwh meja aku tu..aku pun xtau..aku tanyer jannah n huda,dorg pun xtau..aku pun bincang la ngn pikoh n ain..dorg suh aku tanyer hakim ibrahim..tp die kate bukan..aku bingung kejap..ain kate mgkin mustaqim..hati aku mmg kuat kate yer sejak aku jumpa buku tu lg..tp aku msh xpasti..bile ain tanyer,taqim ckp yer tp die kate jgn bgtau aku..hish..kot2 die saje nak buat aku perasan..uh..sori yer..aku xpeduli pun..wekk.. : p aku mlz nak fikir tp ain n pikoh asyik dk kenakan die..aku jd serba slh plak..bende tu xpasti bg aku! aku xboleh pecaye kat die..die lelaki! huhu..aku mmg xpecaye kat lelaki skrg..dasar penipu n suka permainkan org..tp..entahlah..bingung aku..klu mmg betul,terima kasih ajelah..
Aku jd sakit ati bile waktu ngah solat,pelajr2 lelaki main2 plak..dorang xsolat dgn betul n cuma bertopengkan manusia!! Mentang2 mereka kt belakang..mase org sujud,dorang ketawa..gurau senda..pdhal dorg dlm keadaan sbg makmum..aku kecewa sgt.. :'( Aku dah bgtau ustaz loqman dan cikgu makhtar psl bende tu sleps siap solat..aku ade bg cadangan..

"mcm nie la ustz..ustz letak dorang kat dpn..biar dorang xde peluang nak buat bodoh.."

Aku mmg sensitif bab nie..xtau la knape..tp aku amt syg mreka..mereka sahbat aku despite aku xknal mereka..mmg aku xsggup klu mereka kelak jd penagih dadah atau penjenayah..ya ALLAH..sesgguhnya pengaruh skrg semakin besar smpai ade bdk umur 10 thn yg hisap gam..nak harapkan mak ayah..bkn boleh jage pun..aku berdoa kpd ALLAH agar lindungilah mereka selalu..amin.
Mlm nie nak revise ckt...esk nak discuz dgn pikoh n ain..
k,bye...slm.