aku dalam dilema sekarang ni.

Ahad, 20 Disember 2009

who is the guy..?

Askum n slm manis drpd aku.. : )
slm manis nie ditujukn kpd sume pengunjung setia blog aku.thanks a lot ats sokongn kalian. ;D
Aku xupdate ym hmpir 2 hari,tgk2 ade 234 msg dlm inbox.huh,ntahla..biasenye aku xbce pun,trus klik 'mark as read'..klu bace,tujuh hari tujuh mlm pun xabiz. ahak..

hari nie epy..npe?? la..ade la. hehe...na3~

Ptg td pegi kenduri,dkt aje.kat blkang umah aku.tp dkt pun,aku dah lame xpegi.last time pegi pun dua tahun lpz xsilap,tu pun cz die pgl suh dtg amek buah.tp someone yg aku jumpe arinie,ye..buat pertame kalinye..xpnah dilihat,ditemui atau dicerita mase aku b'kunjung ke rumah Kak Sah(umi aku pgl kat tuan rumah nie) dua tahun lpz. Someone nie pkai kopiah td,t shirt hitam n mase mkn,Kak Sah knalkn pd aku n umi.namenye syafiq,sebaye ngn aku....hehe. ala-ala plajar pondok aje,mmg la..study kat sek biase tp dua bln cuti sek nie,Kak Sah antr kat pondok.bgusnye.. : ) aku senyum lebar aje..cair la bile tgk org alim..t'utame yg study kat pondok.bersih aje wajah.ikmal cthnye..hehe. nope,xnk cite byk2 sl die. bimbg sgt,cair-cair kang boleh b'ubah hati.

Aku pnat ckt hari nie.ntahla,sjak bpe ari nie aku mudah pnat.kuar kejap aje pegi umah nenek,balik tu trus rase xlarat da..last skali,t'tdo.ahak.. hm,klu mcm nie keadaannye kn susah nk b'ziarah.bknkah ziarah itu satu amalan baik?dlm satu hadis menyebut ; ziarah itu menambahkn kasih syg. Aku sering myampaikan slm kerinduan pd shbat2 melalui sms,tp aku xsedar bhwa ziarah itu lebih b'kesan.ziarah nie satu tunjang p'bentukan ummah jika dlm hadis t'sebut dinyatakan sbg p'nmbah ksh syg.justeru,tiade slhnye ziarah dijadikn amalan kn..? : )

Pape pun,aku gelisah jgk dk tggu result nie.lpz slt,tenang ckt.hehe..hu,aku tawakal n terima saje.yg pnting b'syukur krn itu natijah drpd ALLAH swt.bknkah yg baik itu dtgnye drpd Allah?ye..sgala yg baik dtg dr Dia.aku t'tarik dgn satu firman Allah yg b'maksud :

Dan ingatlah ketika RABB kamu berkata, jika kamu bersyukur maka AKU akan tambahkan(nikmat kamu)..(Ayat 7, Surah Ibrahim)

Aku yakin,Allah maha tahu ape yg t'baik utk aku.dan ini yg telah aku usahakan,aku dah jalankn tanggungjwb aku sbg hmbaNya,b'usaha. Adik dah m'bebel nk gune laptop plak nie,hehe.

slm maal hijrah drpd aku utk semua yer.
askum..


hati manusia ini b'musim,
setianye byk p'batas..
hati manusia ini b'musim,
jangan dirajakan cinta duniawi..
hati manusia ini b'musim,
cintai ALLAH sebelum ciptaanNya.