aku dalam dilema sekarang ni.

Isnin, 25 Januari 2010

a week before next week..

sweet choc:tggal bpe ari lg nak g pahang.. :'(

Aku terfikir jgk,adakah aku dlm kesedihan?
nope..selalunya bila aku sedih aku akn nangis n moody.tp x kot,aku riang je.tgk kucing date pun aku ketawa,klu aku tgh sedih dah lama aku mrh kat that couple of cats.ahaha..kucing kat rumah aku ada jgk sepasang dua yg dah 'kahwin'.lps tu b'gesel kat tangga rumah aku mtk ikan.ish3..aku pun xtau kucing sape tu tp yg sure,kat sebelah rumah aku nie mmg ade yg bela kucing.org rumah aku antikucing ckt.

Aku sebenarnya nervous nak tgl kelantan.aku bkn homesick pun tp ada byk benda yg buat aku jd homesick! online,chatting,blogging(b'kepit ngn laptop)..gaming!!
Umi,i dont think that i can bear with a month there.yes,first month maybe.insyaALLAH.
Sebelum tdo,aku b'fikir smbil hayun kaki aku ke ats.ahaha,tabiat aku yg baru.yela,aku nak online cmne yer?kata kwn aku,knape xpergi guna komputer sbpi pekan tu? hm..ntahla.pening jgk yer bila fikir sal nie.well,aku mmg akui..internet tu buat aku cair! : D

Td baca akhbar,baca satu artikel nie.menurut pengarang,ada blogger kritik ttg perancangan pentas AJL aritu.xigt jgk aku AJL keberapa sbb aku skrg dah kurg b'minat nak amek tahu.kata blogger tu,pentas AJL mcm mengandungi beberapa simbolik yg kurg menyenangkan.like ajaran sesat kristian gitu.ntahla,klu nak tau bole follow blog nie : www.jejaktinggalanrasul.blogspot.com

Aku tertarik ngn p'dpt blogger tu.kata dia,lagu-lagu barat dan hollywood mampu memesongkan akidah kita umat islam.aku sokong 98%.knape x 100% aje..?haha,sbb dulu pun aku fanatik jgk ngn lagu-lagu barat.tp mujurlah dah tggal semua itu.aku dah langsung xb'minat,bole buat aku sakit telinga adala..erm,nak cite sal dunia hiburan tanah air kita pun..jauh sgt dari landasan agama.mcm mane nak bentuk peribadi yg baik?remaja biasanya menyukai alunan muzik dan muzik tu one part of their life.aku tau,sbb aku juga remaja.kdg-kdg bila penat sgt buat homeworks,lyn lagu kejap.tp lagu-lagu yg majoriti m'jd pilihan remaja skrg..yela,tau-tau sndiri.

okepla..muhasabah diri selalu yer..xnk blogging pjg sgt.hehe,bye-bye.askum.