aku dalam dilema sekarang ni.

Ahad, 6 Jun 2010

ingin ku pergi..

first and foremost,ahak..nak ckp kat sorg sahabat nie;len kali bole x jgn nak ckp bukan2.aku nervous sgt mase die tulis kat buku tu ' new guy,new kiss.' what's going on?? kan awk kate nak berubah,please istiqamah! aku msh igt lg,first month of this year dia msg aku kat fb,saying that she wanted to turn a new leaf.but now..i dun see any change from your attitude.huh,kate azid : berubah amek mase jd kene sabar! Aku xleh sbar dah..uhuk,ckp sl sabar aku nak kgsi ckt sl sabar nie..mlm mggu lpz g dgr org ngajar kat masjid naim.ustaz cite sl sabar,kate ustaz ada 9 sebab kite kene sabar.die suh kaji ayat quran utk kukuhkn lg pemahaman sl sbb-sbb tu.aku baru jumpe 3 ayat quran..jd nk kgsi scara rgkas.bila kite sbar ; kita dpt cinta Allah (nak tau ayt mane dlm quran,msg aku),kedua kita dpt kekuatan(nk tau ayt mane,msg aku) n ketiga dosa kita gugur mcm daun kering(nie b'dasarkan hadis yg mmg slalu kite jumpe la.tp klu xpernah jumpe hadis tu,msg aku..)..yg lain dlm kajian. ^^

aku,ingin pergi jauh dari dunia ini sbb aku rase aku dah xleh tahan dah hdup kat dunia nie.tetapi mtk mati cpt hukumnya makruh ustzh aku ckp..jd para sahbat sekalian,yg pling afdal ialah sentiasa mengingati mati.owh,aku ad hdis nak kgsi sl igt mati nie..pape pun,xigt hadis tu cz hadis tu aku blajar dlm syariah islamiah,xsempat hafal.nt aku post kat blog lain kali.klu nak tau gak,msg aku..

xsgka plak..n xsedar lgsung,tarikh operation lpz cuti.
moga Allah menemani aku sepanjang waktu itu.moga Allah sentiase dekat ngn aku.
aha..sl Allah dekat ngn kite nie,aku nak kgsi satu hadis.senang je ringkasannya,mase kite b'doa..itulah waktu di mana Allah paling dkt ngn kite.

sape2 yg bace blog aku nie,t'utama kengkawan aku...klu boleh kutiplah sebyk ilmu yg aku kgsi..yg baik amek jd teladan,yg buruk amek jd sempadan.

slm syg.......................