aku dalam dilema sekarang ni.

Selasa, 1 Jun 2010

the scary exam weeks..

wah..lama sgt x online.sbb exam n sbb broadband kdg2 je okey.pape pun,aku b'syukur sbb hari nie merupakan hari yg agak indah krn hari ini tamatlah sgala p'deritaan aku selama 2 minggu.haha..derita sbb exam.

em,sblm aku coleteh lebih pjg aku b'hasrat nak kgsi ckt sal perkara sulit nie n pd kwn2 yg selalu singgah kat blog aku atau baru pertama kali singgah,bg lah p'dpt anda sal nie.mmg memerlukan nasihat n p'dpt.mungkin jalan t'baik ialah biarkan,lama2 lupe la..smlm b'laku,hari nie pun dah ok.tp xsalah kn aku b'kgsi kat sini.b'tukar p'dpt dan nasihat tu merupakan salah satu cabang musyawarah kn..

aku,time add math klmarin mmg tawakal..aku dah buat latihan tp bile blur satu soalan,habis sume soalan jd blur la..sume asas aku jd lupe.dah byk kali ltak tgn kat dahi,baca alam nasyrah laka sodroh nak dkt 10x petunjuk tetap xsmpai.mgkin aku xteliti tp mmg betul2 tawakal..kalu markah aku kurg dari 10% pun aku ttp tawakal..!! uwaa..uh,sedih sgt.hm,tp..

aku bkn nak b'sgka buruk,jauh sekali cube nak buat ksimpulan awal..bmbang jatuh pd hukum fitnah.nauzubillah..em,sorg sahabat nie..uh,aku xtau la die dk msg sape.mgkin pd pakwe die kot,yg aku pasti kalu mmg betul die msg pakwe die..ats sbb nak tany sal add math.sbb hp kat celah paha,pastu mata kejap bawah kejap kat kerts soalan..n tgn ligat menulis.bila aku tgur,die ckp die ngah dgr lagu..logik akal,semua org dk gelabah jwb add math..smpat lg die 'dgr lagu' kn.aku xtau la..ye,aku pun ad tany die sal add math..siap tkar krtas ngn yana lg,tp..cara guna hp tu aku ase kurg baik..sbb b'hubung dgn org lain la kate kn.menyebabkn ketidakadilan kn.well,meniru tetap namanya meniru..aku pun tau aku salah.hm..tgn aku jd sejuk bile tgk p'buatan die tu..xdpt nak fokus pd soalan.n byk kali aku tarik nfs.sistem p'nfsan aku pun jd t'ggu bile aku gelisah.ya,aku mmg gelisah tgk die asyik tekan hp je kat celah paha die..ya rab,ampuni aku..

mase pai,then aku mmg xnk b'sgka buruk sbnarnya tp hati aku asyik b'suara.aku jd smpai nak ngs bile igt.mase pai pun,asyik dgn hp..mata kejap kat bwh kejap kat kerts soalan.aku xtau ape yg ada kat dlm hp tu..wallahualam.n last nak masa m'jwb dah nak tamat,die belek beg die..aku tany wat ape,die ckp nak ltk hp.tp..aku tau die buat ape.n nak tnjuk Allah nie maha adil,huda pun perasan ape dia buat.aku jd ringan ckt bila nmpak ckt,xdelah hati aku terus nak b'sgka.mmg mase nak serah kertas,aku nmpak jelas die tgk buku dlm beg die n cpt2 tulis kat kertas.hm..nape die berubah sgt smpai jd mcm tu?

ya Allah,kalau semua nie jatuh pada hukum b'sgka buruk..ampunilah aku,ya Allah.

kwn2 yg mgkin baca coretan aku nie,mungkin t'lintas siapa si dia..minta maaf sgt2.sy pun xtau,sy takut nak sbut nama dia kat sini.kwn2 jgnlah pergi bgtau kat org yg kwn2 fkr mmg dia yg sy maksudkan..sy mohon maaf.slm..