aku dalam dilema sekarang ni.

Ahad, 15 Ogos 2010

solatullah salamullah..

solatullah salamullah ala yassin habibillah..aku suke sgt dgr selawat nie,perfomanced by akhil hayy.biarpun die byk kontroversi n aku xsetuju ngn die sal kes p'ceraian die ngn isterinya.aku kagum ngn suara die,bagus.aku cdgkn korang try dgr selawat nie,confirm korang ngs.satu ag selawat hasyimi,kalau korang dah dgr sblm nie korang kene setuju yg selawat yg akhil hayy p'formance mmg best.

td aku jumpe die kat bazaar iftar.eh,langsung xtegur ya.mntang2 dpt g tahfiz,aku senyum pun die buat siot je.aku tau die perasan mase t'serempak ngn die.xpela,aku mls nk fkr byk.pape pun,jumpe tu pun dah buat hati aku senang.hehe.. : )

mase g surau td,aku jmpe amir.aik,dah siap dah solat dhuha ya? iye la,die keluar kelas awal. -_-
aku g jmpe umi rohayah td lps dhuha..dah lwt da tp pnting sgt ada hal nk ckp,rutin dah nie sbb aku ada b'kgsi sesuatu ngn die.pape pun,die dah jd tok guru aku dah kot.sbb slps aku bual2 ngn umi sal fadhilat satu2 ayat,amalan sunat ker tentu mase salam,aku ucap 'sy terima'. aku sedar waktu nie,beza sgt orang yg b'guru ngn xb'guru.

Tuhan dah bg aku hidayah,dan bila fkr sal nie aku rasa nk ngs je.smlm aku g tesco,aku singgah kat SMO jumpe satu buku yg dulu mmg aku minat abis pengarangnya.aku jd rindu kat something mase pgang buku tu.lastly,aku beli buku tu n balik umah terus balut.eh,knape aku suke pgrang tu?sbb aku suka p'sembahan karya die n setiap bab msti ada firman n hadis.tp lps g sbp n smpai skrg,aku xsntuh pun buku mcm tu.kira la,nak ngafal quran pun xde mood.aku fkr aku dah mkin teruk kot smpai kdg2 aku jd xkhusyuk nak solat,xigt bcaan la n ada satu ketika tu,ayat 1000 dinar pun xigt p'mulaan.aku jd takut sgt sbb ustazah kata agama atau fardhu ain nie xleh tggal,t die lari daripd kite.em,nk ckp sini..bile2 pun hidayah smpai kat hati kite,sbg tetamu n b'gantung pd kite la nk terima ke x.. : )

aku t'igt kat sorang bdk nie.aku mtk mf la td ya,aku xde niat nk tgur bukan2 tp cara die b'tenggek kat tmpat tu xelok pulak.hehe,lucu bila igt.
slm syg semua..

kpd amir : xyah dk tipu aku dgn pretending sbg mohd azroy kat fb!