aku dalam dilema sekarang ni.

Selasa, 14 September 2010

cuti dah nak habis .

salam syg buat semua. hehe,aku jarang la update blog sbb cuti sekolah dah nak habis. jd aku b'tungkus lumus nak siapkan keje sekolah aku yg tggal sikit aje lg. ye,sikit walaupon homeworks add math lgsung aku xsentuh. moral value kat sini ; lain kali jgn b'tangguh keje sekolah.

by the way, nak ckp psl formspring dan soalan yg byk masuk dlm inbox FB also wall FB. soalan paling famous yg dah penat dah aku nak jwb ialah ; knpe sy xleh nak add awk ? knpe awk xconfirm friend requests sy ? bla bla bla . purata soalan nie ada lah 30 . aku ada buat page , nanti awk drop by dan kalau awk suke , klik aje like . xde paksaan pon. oke ?? then,kat bawah ni aku sertakan soalan2 yg aku fikir agak out of the box la. aku nak copy paste and lps ni aku xnak jwb dah soalan mcm ni.

kenapa awk ramai sgt peminat kat FB ?
peminat?? yow,specific ni.aku xrasa org yg add aku kat FB tu minat aku la.kat page pon aku xrasa org yg like page aku tu minat kat aku.aku bknnya cantek,cumel,fotogenik or pape yg sewaktu dgnnya. ( tgk,aku dah highlight ni.betapa aku merendah diri tau.haha.)

sy maklum awk ada mslh kulit b'jerawat ek. xguna produk pape ek nak overcome your skin problem ? such as krim mlm atau sunblock.
haha. bgus la maklum. aku ni actually ada resdung tp aku xpenah pergi b'ubat resdung. aku xguna la produk kecantikan,just guna produk yg biasa2 mcm syahirah. aku xpkai krim sbb bnda mcm nie boleh risiko kpd barah kulit.sunblock xpenah pkai walaupon aku sedia maklum cahaya matahari zaman skrg xelok utk kulit. by the way,katakan TIDAK kpd produk2 kecantikan especially yg tawarkn testimoni segera.

tumpang tanya,boleh x nak tau result UPSR,PMR and kalau boleh result awk ngaji kat pondok dulu ??
pergggh..nie soalan mmg out of the box. t'cabar aku. adakah muka aku ni mcm muka org bodoh benak ?? T_T uwaa..sedih.asal xtanya terus result tadika tu semua.eh,t'lajak.aku xmasuk tadika pon.ehehe,terus tumpang darjah satu. pape pon,aku jwb ek. UPSR 5A,PMR 9A,SPM insyaALLAH success.amin amin amin. pondok? aku x penah ambil ujian sbb aku cuma pelajar semntara. tp result temuduga mmg mantopp. ehehe. bukan nak mnunjuk. serius la ni. hafazan aku dpt mumtaz (excellent) pastu ustz sana ckp aku mmg ada aura seorg p'hafaz al-quran,dgn suara yg sedap didengar dan alunan yg mirip imam masyari. ecece..hehe. yg lain okey,alhamdulillah.al-hadith pon mumtaz . :D

awk penah blajar kat pondok ek ? best x ?
aku rasa soalan ni dah byk kali dah ditanya. korang nie pmls la --> sedap ngata org. weyh,bacalah kat info. ---> jahat pnye org.beginikah p'sonaliti seorg pelajar pondok?? huhu,mrh la ni. iye,PONDOK!!  serius ni,kat sana mmg best. kalau pagi xbreakfast pon xpe,sbb dah kenyang ngn mknan rohani. mlm tu bgn qiam,start agi dgr kuliyah, hafal hadis smpai pkul 8. kenyang. : ) pastu,kalau dlm kuliyah plak,asyik tgk muka ustz senyum je.hehe..comel la ustz senyum.jd kalau nak acah sikit,xtakot la.seolah ustz tengah good mood.

awk nak jd doktor ek?
iye.dah byk kali dah org tanya smpai aku t'paksa letak label dpn nama aku ' doctor nurul fakhriah' setiap kali tulis pape kat wall FB. aku minat gilerr biologi,then sbb tu aku nak jd doktor.tahap keobsesan aku t'hadap subjek biologi ni mmg melampau.haha. smpaikan aku tidur pon ngn buku rujukan biologi.kalau hujan,aku selimutkan ia dlm blanket takut ia kesejukan.hehe. doakan aku semua. : )

ada lg,tp aku mls dah nak copy paste. kat inbox FB,seorang adik ni ckp kat aku.dia ada bump into aku masa aku ngah syok shopping nak raya kat PKT pasir tumboh.dia nak tegur aku tp dia takut sbb muka aku serius masa tu. bgus la adik ni.pemalu ek.sbb before, ada la dlm 4,5 org budak2 FB jumpa aku kat mana2 dorang main tegur aja. xpandang dah abah ngn umi aku kat sebelah.malu abis aku. aku jd nak mrh tahap max nie,aku pon warning kat wall khas utk bbudak FB ; sesape jumpa aku kat mana-mana nak tgur tu bg la salam dulu.hu..mrh ni,mrh nie. ngee3~

 by the way,aku bukanlah org yg sombong mcm korg kata kat aku bila aku xconfirmkn friends requests korang and xreply korang inbox aku kat FB. aku ni peramah la. hehe. mmg zaman form 3,ramai cikgu tegur aku nie serius sgt dlm kelas smpai cikgu buat lawak pon aku still dgn muka serius. pastu,balik umah telinga aku duk tadah omelan umi sbb cikgu ngadu kat umi.start form 4,aku lah manusia yg selalu tegur org ,ucap good morning pepagi buta kat bebudak t'masuk pak cik mak cik tukang kebun sekolah.haha,puas ati ?? aku bkn la xsuka cikgu ker apa ke ,so aku buat muka serius. xla,lgsung x. tp aku mmg mcm nie masa dlm kelas. xpela,lain kali cikgu buat lawak aku ketawa wkakakaka okey? then,cikgu boleh berlega hati. : )

pjg sgt nie..bye bye. muahhh. tata. slmt b'amal walau pon sakan beraya ek.