aku dalam dilema sekarang ni.

Jumaat, 22 Oktober 2010

exam-week' story

apa yang buat sy jd mcm ni - sakit kepala aje dengan rambut berserabut x bersikat? ini soalan aneh,maka jawapan untuk mana-mana soalan aneh memanglah takde. sy dah 3 minggu tak bukak facebook-satu pencapaian yg agak bagus. :D  gara-gara exam yg berjalan hmpir 3 minggu buat saya sntiasa berada dalam keadaan tension. selalu ckp 'tensionnya aku' t'utama time mnghadap buku. fikirkan fizik, lg la tension. sebab empunya diri ini memang tak minat fizik. mgkin masa ni tak minat kot,jd nak tggu tahun dpn kot2 timbul minat pd fizik.bukan petua student excell in study-pupuk minat pd semua subjek? ya,memang. alih pd kimia,alahai..minat memang minat tp sekarang jd blur bila ngadap soalan.dalam kelas boleh aje jwb,bila sy tanya kengkawan adakah mereka sama, 'ya' jawabnya. dalam kelas memang boleh jwb,sebab cikgu guide hampir 90%. masa exam,takkan cikgu nak guide pulak kan? T_T

sy sering cakap kat diri sy, jangan peduli apa orang nak kata ; mcm mana orang nak layan diri kita ; orang nak sakitkan hati kita , dan apa-apa aje la sebab sy ini jenis yang mudah ambil hati,kalau sakit hati sikit mula nak nangis, kalau ketawa pun terpaksa , saja nak control relax padahal hati rasa terluka sangat.jd disebabkan perangai sy ini,ramai aje orang ckp sy ni susah nak teka time sedih time gembira cuma time sy marah, boleh je orang teka. sebab time sy marah,segala perkataan tak baik dan negatif keluar.negatif! sy memang kadang-kadang kurang bersikap positif . ( kadang-kadang ker selalu?entahlah. )

sy sangat takut bangun pukul 5 pagi dan sedar bahawa kerja sekolah tak disiapkan, lebih takut lagi kalau sy bgn pukul 5 pagi sy lupa nak ulangkaji untuk exam - nauzubillah! ini antara perkara yg sgt sgt sgt sy takut. sy akan jd gelabah dan rasa nak demam. cuba kalian bayangkan? ouh,teruk betul. apatah lagi exam subjek yang agak susah mcm kimia,fizik dan biologi serta sejarah - perlu pembacaan yang agak teliti. lastly,sy serahkan pd ALLAH saja. kalau sy dpt markah teruk,sy redha. : ((

moral value : jangan study last minute kalau ada exam.