aku dalam dilema sekarang ni.

Sabtu, 27 November 2010

guys,i've something here!

                                                           assalamualaikum.

hai semua.apa khabar?sihat x?hari ini first reader yg bukak blog sy ialah amalina aini,credit to her.sesape yg nak knl dgn kak amalina aini ni,boleh search dia kat fb ya.thanks la,pepagi lg dia inbox fb sy tanya psl update post baru.guys,actually i'm lack of time.hidup sy kelam kabut aje rasanya,mgkin tahun dpn lg lah tmbah kelam kabut.sy bukak fb mcm ribut taufan,bls msg dkt inbox pon mcm kilat.sbb sy rasa masa 24 jam ni mmg kena dihargai sebaik mungkin !

walaupon hari-hari sy during holidays ni asyik dgn kerja sekolah a.k.a bahasa melayu dan add math,tetapi sy tetap sempat lah lg b'angan nak jd chef although i'm not close definately with the space named dapur.haha,b'corak2 gwa ckp beb.pape pon,sy on the process of learning tau.sy pon rajin lah jgk masak2 ni,tp sy xrajin kemas balik brg2 dapur lps guna jd credit utk umi yg selalu pusing kepala dgn perangai sy yg xpatut diteladani ini.


taadaa~ ^^  youu,i buat puding coklat dgn sos vanila.hehehe.sy upload gmbar puding ni sbb sy t'sengih bila tgk puding sy laku mgalahkan puding triple yg umi buat sejak 2 hari lalu tetapi blm jua licin dimakan.ngeh3.okay,mcm biasa-sharing is caring.teehee.bnda ni senang je nak buat,sy start buat dlm pukul 1.45 smbil tggu sinetron alisa start.dlm pukul 1.50 puding dah siap,pukul 2.00 sos vanila jgk sempat sy siapkn.yay! hehe.xde angin xde ribut,tetibe je cheer,ahak. : P

well,sesape nak cuba boleh je.korang kena ada serbuk dadih,susu cair,air.serbuk dadih tu sy refer giant punya brand la,pape brand pon okay tp jgn lah pilih yg cap ayam punya ya.xda kualiti dan was-was ada ingredient yg xhalal.susu cair kalau xda pon boleh je pakai susu krimer yg kita guna nak buat teh susu tu.okay,first korang buat la dadih atau puding tu.according to the steps yg ada kat belakang pek serbuk dadih ya.lps siap dadih dan taruh dia dlm peti sejuk,jom kita buat sos vanila.simple dan sy suka sgt sos vanila ni.bnda yg perlu kita anda just susu segar berperisa vanila,tepung jagung,garam dan gula.susu segar tu korang taruh tepung jagung sikit bagi dia thick,sikit aja tau.dlm dua sudu besar.then,masukkan gula dua sudu besar ( kurangkan manis ) dan garam secubit nak bagi naik rasa vanila tu.after that,korang kacau perlahan ats api paling kecil.nanti sos tu you all tgk melekat dkt sudip tu,baru off.done! :D  nanti boleh mkn dgn puding a.ka dadih tu.sedap tau.promo dkt jiran confirm laku youu. ^^

okay,setakat ini saje update utk hari ini.bye-bye.mmuah.salamualaikum.