aku dalam dilema sekarang ni.

Jumaat, 16 September 2011

i love shawls !

assalamualaikum,semua!

a week of exam fever sudah pun berlalu.a week left lah.memang kena sabar sangat ni. apa pun,positively thinking itu the most important.straight to my story here; shawls. for the begginers,memang this entry suit lah untuk dibaca pepagi macam ni. tajuk entry nih agak 'kacang' tapi takpe lah. 


classmate ( budak kat atas nih,second pic : P ) sy ada cerita pasal style nih ; nama style nih asalnya shawl siti nurhaliza then lepas tu timbul plak tudung hood,tenggelam terus style shawl ( the original ). sy tak pasti anda faham atau tak statement sy nih * unconfident*  selain classmate sy,ada jugak budak tanya dekat fb sebelum ni tapi sy buat bodoh je tak reply to her(s) msg. btw, this entry -- wordless. harap mendatangkan contentment for the begginers ataupon sesiapa yg belum tahu lg. attached here link blogs yg selalu jd butik online shawls sy.


nih beberapa shawls and inner cotton yang sy beli secara online.tak banyak pun sebab sy susah nak pergi bank buat payment. sy letak gambar dekat formspring,with my inner neck yang baru sy beli online. then ada lah people tanya kat mana beli inner tuh. maybe inner tuh lain daripada yang lain kot.

inner neck warna pink <3
sy beli dekat edast boutiqe. klik link kalau nak pergi jenguk,sesiapa yang belum lah. edast boutiqe nih memang buat sy sangat suka shopping shawls.edast's owner pun memang sangat peramah dan baik hati tau.besides,packing barang yang kita beli tuh kemas.barang kat edast boutiqe memang reasonable untuk students especially.kualiti dia pun sangat bagus. sayang edast!

selain edast boutiqe,sy jugak selalu shopping kat satu lagi blogshop; nunu collections dan shawls ayu cinta. sy memang selalu blogwalking blogshop lain tapi sy lebih suka membeli shawls kat three blogshops nih sahaja. sebab dah biasa kan dan yakin dengan komitmen diorang dengan customers.

untuk sesiapa yang baru nak guna inner neck; sy suggest beli lah yang cotton and plain type punya sebab memang senang nak pakai. yang warna pink kat gambar atas nih plain type punya. dia senang nak bentuk dan selesa dipakai.bagusnya inner neck nih dia boleh adjust ikut suka kita muncung awning dia walaupun awning dia tak de pengeras,adjust panjang bahagian tepi supaya anyone yang nak tutup pipi tembam tuh boleh panjangkan bahagian tepi. malah,inner nih jugak boleh diadjust bagi bentuk bulat. bagus kan? i love it. harga murah saja ; rm23. sebab dia lain daripada yang lain. haha.

kawan sy tanya pasal tudung hood. sebenarnya nak jimat dan serba guna,dengan shawl pun kan boleh buat hood style. tutorial dekat youtube memang banyak,boleh lah watch dekat situ.sy cuma buat hood dengan cara sy yg paling simple using shawl plain dengan inner neck ! memang sangat simple and masih tutup bahagian dada.

mata sembap,im sorry!
shawl plain memang sangat baik.dia tak mudah jatuh dan just terletak aje.
kenapa pilih shawl ? sebab shawl nih mudah nak pakai dan stylist lah.besides,shawl memang senang nak jaga.

muncung style. haha.

bulat style.
shawl plain from nunu collections.
above nih cara nak bentuk inner neck type plain. memang senang babes semua tau! untuk sesiapa yang pakai shawl hood style tuh dengan lebih bergaya lagi,beli yang wave ( berombak ) tuh. banyak shawls sekarang yang bergaya-gaya. for the beginners yang nak start pakai shawls,suggested beli yang mortada atau jojet atau plain sebab these three types of shawls memang senang nak pakai,senang nak bentuk dan selesa dipakai. okay girls,bye !
hope this entry beneficial lah buat comels ( sebab kamu semua comel kan,jadi sy sesuka hati ngabang tambah 's' kat belakang ) . good health,good luck !

the end~i love u all! assalamualaikum.